Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> Herb Garden >>

Kruidentuinen Met Rozemarijn in Alabama

Alabama en kruidentuinen gaan samen als Simon & Garfunkel . Neem een cue van de zingende duo 's klassieker " Scarborough Fair , " groeperen peterselie ( Petroselinum crispum ) , salie (Salvia officinalis ) , rozemarijn ( Rosmarinus officinalis ) en tijm ( Thymus vulgaris ) in bedden of containers . Laat rozemarijn centraal staan ​​in de eeuwige hoofdact ; Vervolgens kruid dingen met een groot aantal jaarlijkse performers die goed gedijen in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten stoerheidsstreken 6b te 8b . Rosemary Eisen
peterselie, salie en tijm harmonieus koppelen met rozemarijn .

Rosemary , een semiwoody groenblijvende subshrub , heeft veel zon - 8 uur minimale dagelijkse . Nat , slecht doorlatende bodem is haar vijand . In gebieden met zware kleigrond , tot wijziging met veenmos en compost is een must . In gebieden waar de beruchte grijze klei hardpan Alabama is koppig, kan container teelt een betere optie . Rosemary voorkeur zandgronden . Een goedkope bodem test kit , verkrijgbaar via coöperatieve uitbreiding servicekantoren en tuincentra , zal geen behoefte aan meer voedingsstoffen of zuurgraad aanpassingen zien .

Rosemary's wit, roze , blauwe of paarse bloemen zijn een trekpleister voor bijen , vlinders en vogels. Het bereiken van een hoogte van 3 tot 5 meter , is de droogte -tolerante kruid gebruikt voor hagen , topiaries , achtergronden , accenten voor metselwerk of rotswanden en als bodembedekker op terrasvormige hellingen . Snoei in het voorjaar of de zomer tot twee maanden vóór de eerste vorst in vorm of grootte te verminderen . Clip in kleine stappen , het verwijderen van 1-2 centimeter van de punt in een tijd , trimmen terug in meerdere sessies in plaats van een grote karbonade .
Perennial Metgezellen

Aromatische salie en tijm hebben vergelijkbare behoeften , met inbegrip van adequate bodem , licht en circulatie . Zoals rozemarijn , beide zijn makkelijker om te groeien van boomkwekerijproducten met uitzondering van zaden . Bieden ademruimte van 2-3 meter tussen planten - of een plant per 18 - inch container - te helpen tijdens de vochtige zomermaanden voorkomen valse meeldauw . Instellen in de gaten om de diepte van de kluit .

Sage , de langste van de twee , kan worden gesnoeid op vervaldatum aan dood hout te verwijderen en verminderen verspreiding voordat het produceert prachtige paarse bloemen in de lente . Laagblijvende tijm verspreidt tot ongeveer 18 cm breed en 8 cm hoog , bloeit in de late zomer . Griekse oregano ( Origanum majorana ) , is een ander onderhoudsvriendelijk eeuwige keuze die dezelfde algemene kenmerken , waaronder gevoeligheid voor overbewatering deelt .
Annual Kruiden

Veel jaarlijkse kruiden , die een gehele levenscyclus te ervaren in een jaar , zijn gemakkelijk gekweekt uit zaad . Peterselie , eigenlijk geclassificeerd als een biënnale met een twee - jarige levensduur , is een uitzondering. Je bent beter af met het kopen van een starter plant, maar als je echt wilt uw eigen zaaien , genieten zaden een nacht in heet water om kick -start kieming .

Er zijn geen dergelijke uitdagingen voor dille ( Antheum graveolens ) , een vruchtbare zelf - zaaimachine voorkeur voor opzichtige gele bloemen en smaak. Hoge soorten groeien tot 3 meter . Zaai om de paar weken om de productie te zwengelen , regelafstand en planten in groepjes te houden . Dek af met een 1/4-inch van fijne bodem , stevig en licht vochtig houden . Kieming duurt 10 tot 21 dagen .

Basilicum ( Ocimum basilicum ) is een eenvoudig te kweken favoriet. Zaaien 6 tot 12 centimeter uit elkaar . Zaailingen ontstaan ​​in 7 tot 14 dagen . Knijp gevestigde planten regelmatig op leaf nodes om verdere productie te stimuleren . Indien toegestaan ​​om bloem, basilicum stopt met groeien . Voor een constante aanvoer pesto , fabriek in half mei en opnieuw in juli .
Containers vs Bedden

U kunt overblijvende kruiden houden in de grond het hele jaar door in USDA planten winterhardheid zone 8 . Overwinteren is dubieus in zone 6b en mogelijk - maar - niet - gewaarborgde in zone 7 . warm weer brengt verschillende uitdagingen voor aanbesteding kruiden zoals basilicum , die bouten om zaad als links te bakken in de zon de hele dag .

Doorgewinterde tuinders hun kansen spreiden , met behulp van een mix van beddengoed en containers voor bescherming tegen hittegolven en koude snaps , en ze minder geïsoleerd potkruiden binnen brengt bij vorst waarschuwingen worden uitgegeven .

kruiden hoeft kunstmest nodig. Kuipplanten moeten vaker dan bedden planten worden bewaterd . De bodem laten uitdrogen tussen gietbeurten . De bodem moet kruimelig om aan te raken ; containers moet licht aanvoelen .

Hoe om te groeien Vlas

Vlas is al lang een bron van kleding vezels in de Verenigde Staten . Vandaag zijn primaire commerciële doel is om lijnzaadolie te bieden van de zaden . Tuinders groeien vlas om de voordelen van de zaden in gezonde gerechten te krijgen. Lijnzaad is rijk aan omega - 3 vetzuren en kan helpen verminderen cholesterol , lagere bloeddruk en helpen regelmaat. Hier is hoe je je eigen vlas groeien . Instruc

Meer dan ooit