Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> tuinieren Basics >>

Het niveau van de zuurgraad van een bodem

Het niveau van de zuurgraad in de bodem heeft een direct effect op de gezondheid van groenten van uw tuin en bloeiende planten . Het zuur - base evenwicht in de bodem wordt gemeten aan de 14 -punts pH-schaal , waar de waarden onder de 7 duiden zure grond terwijl die boven de 7 duiden alkalische grond . Een waarde van 7 is neutraal voor de bodem . Tuinboeken en catalogi lijst van de gewenste pH voor specifieke planten , maar de meeste gekweekte planten kan een bereik van pH aan te kunnen tussen 6 en 7,5 . Nutrient Availablity

De pH-niveau in de bodem beïnvloedt beschikbaarheid van voedingsstoffen in de bodem . Plantenwortels absorberen minerale voedingsstoffen die worden opgelost in water . PH van de bodem beïnvloedt ontbinding van mineralen . Meest essentiële voedingsstoffen voor planten op te lossen makkelijker als pH van de bodem varieert 6-7,5 . Maar wanneer de bodem sterk zuur met een pH onder 6 , stikstof , calcium , magnesium , borium , molybdeen , fosfor en kalium niet goed oplosbaar en minder beschikbaar voor planten . Wanneer de bodem sterk is alkalisch met een pH boven 7,5 , mangaan, ijzer , koper, zink , borium en fosfor minder beschikbaar .
Bodembacteriën Getroffen

De pH-waarden ook invloed op de activiteit van gunstige bodembacteriën dat organisch materiaal verteren en laat de voedingsstoffen. Zeer zure of alkalische grond remt heilzame microbiële activiteit . Sterk zure of alkalische grond stimuleert ook de groei van pathogene bacteriën en schimmels die een aantal plantenziekten veroorzaken . Extreme zuurgraad nadelige invloed op de prestaties van insecticiden en herbiciden .
Regionale verschillen

Omgevingsfactoren zoals temperatuur , vegetatie en neerslag beïnvloeden pH van de bodem . In het algemeen , de Oost-en Pacific Northwest regio van de Verenigde Staten hebben matig zure grond . Aride gebieden van het Westen hebben alkalische grond . Bodem in de Midwest het algemeen is in de buurt van neutraal . Maar in de woningbouw , vaak geboortegrond wordt verwijderd en kan worden vervangen door de bodem van een andere plaats , zodat uw pH van de bodem kunnen aanzienlijk verschillen van de wijk norm .
PH
Testen

U kunt uw pH van de bodem te testen met behulp van een goedkope pH testen kit verkrijgbaar bij de thuis -en tuincentra . De meeste kits u naar een grondmonster in water op te lossen , laat de vaste stoffen bezinken , en giet het water in een reageerbuis . Dan een indicator chemische voegen u en wacht tot het water van kleur veranderen . Je vertelt het pH-niveau door het vergelijken van het water kleur op een pH kleurenkaart . Elk punt op de logaritmische pH-schaal is 10 maal groter dan het punt ervoor. Bijvoorbeeld , een pH van 5 is 10 keer zuurder dan pH 6 ; een pH van 9 is 10 keer meer alkalisch dan een pH van 8 .
corrigeren pH

Grond die te zuur of alkalisch voor de planten die u wilt groeien worden gecorrigeerd door het gebruik van bodemverbeteraars . De goedkoopste en veiligste manier om overtollig zuurgehalte van de bodem te corrigeren is om fijn gemalen kalksteen toe te voegen aan uw grond , met een snelheid van ongeveer 6 pond per 100 vierkante meter tot pH van de bodem te verhogen met een punt . Het toevoegen van elementaire zwavel is de veiligste en goedkoopste manier om overtollig bodem alkaliteit corrigeren. Breng het met een snelheid van £ 2 per 100 vierkante meter tot lagere pH met een punt . Beide amendementen werken langzaam , over een periode van enkele maanden.

Optimale Grond - to- Compost Ratio voor verhoogde bedden

Verhoogd bed tuinieren geeft u een middel om gewenste planten waar de bodem is rotsachtig , hard - pan of onvruchtbaar van de gevolgen van erosie of slechte tuinieren praktijken groeien . Het is gemakkelijk om een ​​optimale bodem naar compost verhouding die overvloedige groenten , kruiden , groenten en bloemen produceert creëren . Goed groeiende bodem bevat voldoende organisch materiaal , waardoo

Meer dan ooit