Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> tuinieren Basics >>

Planten die helpen verbergen Drogen Bladeren van Narcissen

Narcissen ( . Narcissus spp ) zijn sterren van de lentetuin . Na de bloei , moet narcis bladeren worden overgelaten aan de plant gedurende vier weken of tot ze beginnen bruin te worden . Dit laat de bladeren op te slaan energie die de onderstaande bollen feeds , verzekeren een goede oogst van de bloemen het volgende seizoen . De rijping bladeren kan de nette uitstraling van de tuin ontsieren , dus het is belangrijk om narcissen INTERPLANT met soorten die de vergrijzing van de bladeren zal verbergen . Hardy Geraniums

Hardy geraniums ( Geranium spp . ) Zijn de perfecte camouflage voor het gebladerte van zelfs grote narcissen. Bigleaf geranium ( Geranium macrorrhizum ) is voorzien van grote , gelobde bladeren die elkaar overlappen wanneer de planten worden gemasseerd . De geraniums , die winterhard zijn in Amerikaanse ministerie van Landbouw planten winterhardheid zones 4 tot en met 8 , de bodem bedekken , maar zijn niet invasief . Ze beschikken ook over roze lente bloemen en de herfst rode kleur. Een andere soort , " Biokovo " ( Geranium x catabrigiense " Biokovo " ) , winterhard in USDA zones 5 tot en met 8 , bevat meer gevoelige bladeren en lichtste roze en witte bloemen . " Biokovo , " zoals bigleaf geranium , vormt een groenblijvende , - onkruidonderdrukkend bodembedekkers .
Helleborus

grote doorbladerde hellebores , zoals Lenten Rose ( Helleborus orientalis en hybriden , ook wel bekend als Helleborus x hybridus ) , zijn wintergroen en gemakkelijk boven en bedek stervende narcis bladeren. Winterhard in USDA zones 4 tot en met 9 , Lenten steeg ook draagt ​​langdurige lentebloemen in een scala aan kleuren, waaronder groen, paars , roze en geel in de buurt . Een verwante soort , kerstroos ( Helleborus niger ) , winterhard in USDA zones 3 tot en met 8 , heeft grote , handvormige bladeren , vergelijkbaar met die van Lenten roos. Kerstmis nam bloei en spruiten fris nieuw blad zelfs eerder en is nuttig bij het dekken van het gebladerte van vroeg bloeiende narcissen .
Andere bodembedekkers

Daylilies ( Hemerocallis spp . en variëteiten ) , zoals de populaire rebloomer , " Stella de Oro " ( Hemerocallis ' Stella de Oro ' ) , winterhard in USDA zones 3 tot en met 10 , zijn een klassiek partner voor narcissen , omdat hun lange , riem - achtige bladeren ontstaan ​​terwijl narcissen bloeien en te groeien als de narcissen afsterven . Een andere goede camouflage plant is geel aartsengel ( Lamium galeobdalon ) , winterhard in USDA zones 4 tot en met 9 . Gele dovenetel functies groen en zilver bonte bladeren die een dichte bodembedekkers aan de narcis gebladerte verbergen vormen. Gele aartsengel bloemen in de vroege tot midden van de lente , met bloemen die lijken op kleine gele leeuwenbekjes.
Overwegingen


part - schaduw situaties , vooral onder loofbomen , het is verleidelijk om te rijpen narcis gebladerte met traditionele schaduwtolerante , wintergroene bodembedekkers zoals Engels klimop ( hedera Helix ) , winterhard in USDA zones 4 tot en met 9 , en gemeenschappelijke maagdenpalm ( Vinca minor ) , winterhard in USDA zones 4 tot en met 8 te dekken. Beide soorten doen het werk effectief , maar beide zijn krachtige groeiers die zijn gemeld als invasieve op vele plaatsen , ontsnappen naar genaturaliseerde gebieden . Als goede vervangers beschikbaar zijn, is het het beste voor thuis tuinders om potentieel invasieve planten te voorkomen .

Hoe kan ik een oude roeiboot voor een Planter Box

Als uw oude roeiboot of kleine skiff is niet meer zeewaardig , kan je het een nieuw leven door het in een permanente droogdok . De boot kan verdubbelen als een gazon ornament en een bak of container tuin . Het draaien van de boot in een tuin bed vergt weinig meer dan het leveren van een goede locatie en goede drainage . Een roeiboot geeft een diepere groeiende gebied dan standaard container opties

Meer dan ooit