Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> tuinieren Basics >>

Hoe Roots Grow & De namen van Root Parts

Wortels zijn een van de belangrijkste vasculaire systemen van planten , samen met scheuten, stengels en bladeren . Dit systeem biedt de rest van de plant met water en opgeloste mineralen essentieel voor een goede groei . Door deze naar beneden gravende in de bodem , plantenwortels verkrijgen extra water en voedingsstoffen . Het proces van fotosynthese dat zich voordoet in de bladeren ondersteunt de groei en metabolisme in planten wortelstelsel . Groeiprocessen

wortelgroei begint zodra zaailingen ontkiemen . De eerste wortel die verschijnt wordt de primaire wortel , met andere wortels die uit dit gebied genaamd secundaire wortels. Fuzzy haren op de plant wortels bevatten groei - controlemechanismen die het mogelijk maken de haren te rekken en bewegen door de bodem. Een eiwit genaamd RHD2 op het puntje van wortelharen produceert een zichzelf versterkende chemische cyclus die de opname van calcium , die op hun beurt produceert meer RHD2 stimuleert . Wortelharen ontstaan ​​uit epidermale weefsels en bevatten een celwand , zijn bekleed met cytoplasma en hebben een vacuole bevattende cel sap .
Worteltop

Dit gebied bestaat uit de wortel cap, een vingerhoed - vormige omhulsel dat de wortel beschermt tegen schade veroorzaakt als het duwt haar weg door de bodem. Achter de wortel tip is het quiescent center , een regio van inactieve cellen die patronen van de primaire groei organiseert en vervangt cellen van het meristeem direct achter het. De meristeem is een gebied van snelle groei waarin cellen voortdurend delen om nieuwe wortelharen en andere gespecialiseerde weefsels , waaronder cellen voor het volgende deel van wortel, genaamd regio rek vormen . Intake water door de vacuolen biedt de middelen voor verlenging.
De Rijp Regio

Primaire wortelweefsels ontstaan ​​net achter het gebied van snelle groei . Wortels worden hier dikker en leiden tot niet alleen de secundaire , maar ook tertiaire wortels. Verankering van de plant op de grond is een van de primaire functies van dit gebied. Gespecialiseerde cellen , met inbegrip van die die wortel vasculaire systemen vormen , ontstaan ​​hier . Alle secundaire en tertiaire wortels hebben hun eigen haarwortels , wortel caps en groei structuren . Een beschermende kurklaag bedekt wortels in dit gebied .
Interne structuur

Onder de epidermis zijn gespecialiseerde weefsels voor alle types van de wortels . Deze omvatten de cortex, die zetmeel opslaat en laat de stroming van het water zonder het invoeren van andere wortelcellen . Vaatweefsel , zoals het xyleem en floëem , watertransport en voedingsstoffen scheuten , stengels en bladeren . De endodermis verschaft een barrière tussen de cortex en vaatweefsel . Een coating genaamd de Casparian strip voorkomt dat er water sijpelt tussen de cellen , waardoor het aan de endodermal cellen binnen te dringen alvorens door te vaatweefsel .
Wortelstelsel

Dicotylen , planten dat twee zaad bladeren hebben , hebben een lange hoofdwortel of penwortel systeem waaruit kleinere , zijwortels ontstaan. Taproots zijn belangrijke aanpassingen voor het vinden van water of voor de opslag , zoals in wortelen of bieten . Eenzaadlobbigen planten met een zaad blad , gekenmerkt door een fijn wortelgestel . Bijwortels , die op delen van de plant wortels, andere dan zichzelf te vormen , ook monocots karakteriseren .

Hoe te potgrondmengsel met Gecomposteerde mest maken , bovengrond en Zand

A - grondgebonden potgrond gemaakt van gecomposteerde mest , teelaarde en zand is een relatief zwaar maar goed drainerende medium dat is ideaal voor de meeste kuipplanten . De opname van gecomposteerde mest levert nuttige organismen en voedingsstoffen naar de mix , terwijl zand zorgt voor een goede drainage. Steriliseren van de bovengrond vernietigt schadelijke ziekteverwekkers , insecten en /of o

Meer dan ooit