Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> tuinieren Basics >> Content

10 Gallon Terrarium Ideeën

Hoewel terrariums zijn in alle soorten en maten , een 10 - liter terrarium kunt u de ruimte om een omgeving waar je fantasie wild kan draaien creëren. Een terrarium kunt u de schoonheid van de natuur in te brengen , vooral als u in een appartement met een beperkte buitenruimte of werken in een kantoor waar het moeilijk is om verbinding te maken met de natuur leven . Een 10 - gallon terrarium biedt het voordeel van voldoende ruimte voor diverse planten terwijl die minimaal onderhoud . Vakanties

maakt niet uit welke vakantie is uw favoriete , een 10 - liter terrarium geeft je ruimte om het seizoen te vieren . Maak een kerst -themed scène door de combinatie van rood , wit en groen . Kleine geraniums ( Pelargonium x hortorum ) die bloeien in rood en wit voeg een pop van kleur . In uw terrarium een kleine korte - blad dennen ( Pinus echinata ) , die is winterhard buiten in Amerikaanse ministerie van Landbouw ( USDA ) planten winterhardheid zones 6 tot en met 9 , of een steen den (Pinus pinea ) , winterhard in USDA zones 8 tot en met 10 . Beide dennen groeien langzaam , zijn onderhoudsarm en bieden een plek van waaruit kleine decoratieve ballen hangen aan de kerst thema te benadrukken .

Als u liever Pasen , kiezen voor robuuste groene planten en pastelkleurige bloemen in de kleuren zoals lichtroze , mintgroen en boter geel . Fel gekleurde steentjes of grind lenen zich ook tot een Paas - thema terrarium . Voeg kleine konijntje beeldjes en plastic Paaseieren voor extra effect .
Life Events

Wanneer een belangrijke mijlpaal bereikt in je leven , of dat van een geliefde , je zou kunnen gebruiken een terrarium als een levende manier om de gebeurtenis te herdenken , en het duurt lang na de speciale dag eindigt . Als u wilt uw trouwdag te vieren , kiezen voor tal van delicate groen en bloeiende planten die de gebruikte kleuren in uw bruiloft reflecteren .

Een terrarium is ook een positieve manier om dierbaren die zijn overleden herinneren. Verzamel kleine planten uit elke planters die naar de begrafenis thuis gestuurd , en een terrarium met hen als een manier van het creëren van een miniatuur gedenkteken tuin . Als de overledene een tuinman was , een optie is om knipsels of planten uit zijn tuin te verzamelen in uw gedenkteken terrarium op te nemen .

Terrains

Als u lang voor zonnige dagen op het strand of de koele bries die vegen door de bergen in de avond kunt u een stukje van uw favoriete terrein te brengen in uw huis. Strooi zand , schelpen , zeesterren en zeepaardjes te midden van de planten in een strand-thema terrarium . Voeg een paar lucht planten zoals Spaans mos ( Tillandsia usneoides ) of de bal mos ( Tillandsia recurvata ) , zowel winterhard in USDA zones 8 tot en met 11 , voor een tropische ambiance . Als u liever een prairie instelling , gebruiken een verscheidenheid van weide bloemen , en omvatten de prairie gras weinig bluestem ( Schizachyrium scoparium ) , die vaste plant in USDA zones 3 tot en met 9 .
Faux wild < br >

Toen bladplanten en bloeiende planten zijn gewoon niet genoeg voor uw terrarium , overweeg dan het toevoegen van een vleugje van wilde dieren. Omdat handel brengen van levende wezens in een terrarium is niet altijd haalbaar , simuleren van een instelling die een beroep op uw favoriete schepselen . Maak de juiste instelling voor uw faux wilde dieren, en steek vervolgens replica's van de levende dieren in het terrarium . Replica's van vlinders , kikkers , slangen , insecten en schildpadden zijn een handvol van de beschikbare opties die een interessante aanvulling op elke terrarium te creëren .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/gardening-basics/1002042581.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.