Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> Tuingereedschap & Supplies >> Content

Kan Hardhout Mulch Burn Your Planten

? Mulch is een waardevol instrument dat ervaren tuiniers gebruiken . Mulch toegepast op de top van de bodem werkt om onkruid weg te houden door te ontkennen ze zonlicht , houdt het water in de bodem door het voorkomen van verdamping en maakt een tuin zien er leuker uit . Veel niet-organische materialen worden gebruikt voor mulch , zoals rock en zelfs geraspte rubberbanden. Versnipperd hout is een primaire mulch cover, maar sommige tuinders zijn bezorgd over bij gebruik van hardhout mulch verbrandt planten. Het branden van de Roots

Alle planten hebben stikstof nodig om te overleven en te groeien . Als er een tekort aan stikstof in de bodem , de plant doet slecht . Echter, te veel stikstof kan de plant te doden . Alle meststoffen zijn gebaseerd op chemische zouten , zelfs natuurlijke tanden. Zout trekt vocht aan zichzelf. Als er te veel stikstof zout in de bodem afvoeren van de vochtigheid van de plantenwortels , dan is de plant wordt " verbrand . " Zodra dit gebeurt , wordt de plant meestal onherstelbaar herstel. Hardhout zijn zeer arm aan stikstof en voeg minimale hoeveelheden aan de bodem.
Hardhout Muls en Stikstof

Hardhout mulch ontleedt uiteindelijk toen op de top van de bodem . De koolstof in het hout interageert met beschikbare stikstof in de bodem en het vocht onder het hout , waardoor de bodem microben de perfecte omgeving . Dit creëert het tegenovergestelde effect voor te veel stikstof in de bodem naar de plantenwortels verbranden aangezien de ontbindende hout gebruikt de stikstof zelf . Het is onmogelijk voor de hardhouten mulch om de planten verbranden .
Geleidelijke bij afbraak

Sommige tuinders vrezen dat hout mulch trekt te veel stikstof uit de bodem en bladeren de planten met een deficiëntie . Volgens de Colorado State University , hout mulch op de top van de bodem maakt alleen gebruik van de stikstof aan het hoogste niveau, en de rest voor plantenwortels . De universiteit waarschuwt bewerken hout mulch in de bodem , als dat leidt tot een tekort aan stikstof in enkele jaren als de microben ontleden de hele verscheurde hout in plaats van slechts een klein deel in contact met de bodem . Omdat er een tekort aan stikstof, dan het hout mulch heeft het tegenovergestelde effect van brandende planten .
Gebruik van hout Mulch

Vervang hout mulch periodiek sinds de geleidelijke afbraak van het lagere niveau uiteindelijk leidt tot het langzaam zinken in de grond. Een 2 - tot 3 - inch bekleding best . Het toevoegen van meer mulch dan nodig blokkeert de bodem van het krijgen van de juiste hoeveelheid water en zuurstof . Hout mulch kan zowel hardhout en zacht hout , die niet zo lang als de hardere houtsoorten kan meegaan . Zachte houtsoorten ook geen planten verbranden om dezelfde redenen die hardhout niet.


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/garden-tools-supplies/1002042287.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.