Huis Tuin

Huis Tuin

Potato Planter Inventor

De uitvinder van de automatische aardappel planter , Dan Albone , leefde een productief leven . In aanvulling op zijn uitvinding van de aardappel planter , die zijn laatste uitvinding was voor zijn ontijdige dood , was hij verantwoordelijk voor een aantal verwante uitvindingen die effectief veranderde de loop van de moderne landbouw . Hij wordt beschouwd als de vader van de Britse trekker industrie , als hij de uitvinder van de eerste succesvolle trekker. Zijn uitvindingen ook een aantal motorfietsen, veiligheid cycli en auto's onder de Ivel merknaam . Early Life

Dan Albone werd geboren in Biggleswade , een stadje aan de rivier de Ivel in Bedfordshire , Engeland , in 1860. De jongste van acht kinderen , het leven Albone veranderde op zijn negende verjaardag , toen hij een fiets . Hij werd geobsedeerd met fietsen en met de mechanica van fietsen. Door de leeftijd van 13 , had hij ontwierp zijn eigen . Hij begon te concurreren in de lokale rassen .
Fietser Carrière

Gedurende
zijn tienerjaren en in zijn jaren '20 , Dan Albone mee aan talrijke wielerwedstrijden en won meer dan 180 prijzen . In 1885 won hij de twee - mijl geopend in Northamptonshire , die hij ook zou winnen twee jaar later . Ook in 1885 , won hij in Londen een-mijl geopend handicap . Albone won de 1888 International Tricycle Scratch Race in Nederland . Hij was een van de oprichters van de North Road Cycling Club .
Uitvindingen

Op de leeftijd van 20 , Dan Albone stichtte de Ivel Cycle Works, gewijd aan het maken van fietsen , zowel voor zichzelf en zijn vrienden . In de jaren 1890 , wijdde hij zich aan de uitvinding van automobielen en motorfietsen . Maar het was in 1901 toen Albone internationale faam zou bereiken met zijn eerste tractor ontwerp. Het volgende jaar , Ivel Agricultural Motors Limited werd gevormd . In 1903 en 1904 , tractor ontwerpen Albone won de zilveren medaille op de Royal Agricultural Show . De aardappel planter was zijn laatste uitvinding. Het apparaat gebruikt een wiel - en - katrol systeem gekoppeld aan een motor die gaten in de grond gegraven , waarin zij vervolgens afgezet aardappelen uit een aangesloten zak . Het werd gemaakt enkele maanden voor zijn dood , en wordt niet door zijn biografen Kathy Hindle en Lee Irvine beschouwd zijn belangrijkste zijn; inderdaad , de technologie overbodig geworden een paar jaar later .
Overlijden

Dan Albone had een beroerte , terwijl praten over de telefoon op het werk op 30 oktober 1906 . Hij stierf 10 minuten later . Albone was 46 jaar oud . Op 2 november , werd hij begraven op de begraafplaats Biggleswade . Doodsbrieven verschenen in kranten in heel Groot-Brittannië ter herdenking van het leven en de verwezenlijkingen van de grote uitvinder .

De symptomen van een verstopte carburateur in een Bladblazer

Bladblazers zijn in wezen kleine motoren gekoppeld aan een lange tuit . De motor ontstaat een sterke luchtstoot die wordt gebruikt om bladeren en ander vuil blazen van de oprit , stoep of erf . De carburateur is een apparaat op de motor die brandstof en lucht elkaar combineert om een verbranding te creëren . Een carburateur die niet goed is afgesteld kan de bladblazer om vreemd te gedragen . Er zi

Meer dan ooit