Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Garden & Lawn >> Garden Seeds >>

Hoe te Zoete erwt Peulen van het zaad te oogsten

In tegenstelling tot andere soorten erwten , die worden voornamelijk geteeld voor hun peultjes , zoete erwten worden geteeld voor de bloemen . Maar , zoals alle erwten , produceren ze peulen die kunnen worden geoogst en gebruikt om meer zoete erwten groeien het volgende jaar. Hoewel sommige zoete erwten reseed natuurlijk , het oogsten van de zaden is de meest betrouwbare manier om ervoor te zorgen heb je alle zoete erwten u jaar na jaar. Instructies
1

Wacht tot de zoete erwt bloemen te sterven in de late herfst . Zoete erwt wijnstokken niet beginnen zaadvorming pas na de bloemen zijn gestorven . Kopen van 2

Zoek de zoete erwt zaaddozen . Na de zoete erwt bloemen zijn gestorven , zoek de zaaddozen , zodat u ze kunt controleren . Kijk voor de peulen te verschijnen aan de uiteinden van de wijnstok waar de bloemen ooit waren . In eerste instantie de peulen lang, dun en helder groen zal zijn .

Monitor 3 de zoete peultjes om hun ontwikkeling te volgen . De peulen verandert van groen naar geel en uiteindelijk zullen ze bruin worden . Als ze bruin , de zaden rijp zijn .

Verwijder 4 de peulen van de wijnstok . Als de peulen zijn bruin , zijn ze klaar om te worden geoogst . Ze verbreken met een klein rukje . U vindt het misschien makkelijker om ze af te snijden met een snoeischaar .

Laat 5 de peulen droog . Breng de peulen binnen en spreid ze uit op een vlakke ondergrond , zoals een bakplaat . Plaats de bakplaat in de droogste plaats in uw huis voor twee dagen.
6

Crack geopend de peulen . Als de peulen zijn afgewerkt drogen, voorzichtig kraken open de peulen met uw nagel . De peulen kunnen beginnen te openen op hun eigen.
7

Bewaar de zoete erwt zaden in een droge , koele plaats tot volgend voorjaar . Plaats ze in een envelop of diepvrieszak te helpen droog te houden.

Hoe maak je een grafiek van de groei voor zaaizaad Zorg

Als u zich afvraagt ​​hoe , of wanneer , uw tuin gaat groeien , dan kaart de groei van uw zaden en zaailingen op een aangepaste groei grafiek die u kunt maken in Microsoft Excel . Met behulp van een spreadsheet programma is een gemakkelijke manier om uw gegevens te organiseren en te vertegenwoordigen in een bruikbare grafische vorm . Wat je nodig hebt Standaard Engels heerser Toon meer instructi

Meer dan ooit