Home & Garden >> Huis Tuin >> Garden & Lawn >> bloementuin >> Content

Hoe te Daisies Propagate

Madeliefjes brengen zonnige juichen om de bloementuin . Of ze zijn wild osseoogmadeliefjes met hun losse witte bloemblaadjes en dooier - gele centra , hun meer verfijnde versies , de moeder -achtige shastamadeliefjes of hun verf - box neven, de gerbera madeliefjes , zullen de meeste tuinders meer van hen willen . Huis voortplanting is een goedkope manier om uw daisy aanplant uit te breiden. Alle drie de soorten daisy beginnen goed uit zaad , terwijl u kunt gemakkelijk voortplanten wilde en shastamadeliefjes per divisie in de tuin . Wat je nodig hebt
Zaden
Vanaf lade Goedkope 4 - inch potten
Soilless oppotten medium
Gezifte compost
Greenhouse , of plank en tl plantaardige licht
Water spray fles < br > Plastic lepel en vis emulsie meststof
Een wees - blade tuinspade
Markering staak of stok
Toon meer instructies
Madeliefjes van Seed
1 < p > Bevochtig grondloze oppotten medium als je begint gerbera daisy zaden , of fijne compost als je begint shasta of osseoogmadeliefje zaden. Doe dit in de vroege winter . Laat het water laten weken in , en voeg meer totdat de potgrond medium of compost is over de textuur van kruimelige chocoladecake. Kopen van 2

Vul een zaad beginnen lade met ofwel de grondloze medium voor gerbera madeliefjes, of fijne compost voor Shasta of osseoogmadeliefjes , tot een kwart inch van de top, zonder het comprimeren van de beplanting medium .
3

Strooi de zaden licht over de gevulde lade en dekken de zaden met een laagje fijne compost . Spray de lade van zaden met water , met behulp van de spuitfles . Plaats de lade in een kas of op een plank onder een tl plantaardige licht . Houd de aanplant medium of compost vochtig door te sproeien met de spray fles zo vaak als nodig , afhankelijk van de vochtigheid in de lucht .
4

Transplant de daisy zaailingen tot 4 - inch potten als ze eenmaal hebben ontwikkeld hun eerste volledige set van echte bladeren . Vul elke pot om binnen een kwart inch vanaf de top met grondloze oppotten medium voor gerbera madeliefjes, of fijne compost voor Shasta of osseoogmadeliefjes . Por gaatje in het medium in het midden van de pot . Til de zaailing uit de lade met behulp van de plastic lepel als een troffel , en zet deze in het plantgat . Water met een spray fles en houdt de grond vochtig .
5

Water een keer per week met een milde oplossing van vis emulsie kunstmest na het uitplanten van de zaailingen in 4 - inch potten , Transplant de madeliefjes naar de tuin bij alle gevaar van vorst voorbij is .
uitdragen madeliefjes door Afdeling
6

Mark de bosjes van Shasta of osseoogmadeliefjes die u wilt volgend seizoen te verdelen met een markering het spel staat . Of steek een lange stok in de klomp om u te helpen de juiste plant in het vroege voorjaar te identificeren.
7

fors gesneden in de klomp van Shasta of osseoogmadeliefjes in het vroege voorjaar , met behulp van een puntige - blade , tuinspade gehouden op een verticale hoek , zodat er geen slice uit de wortels . Dwars door het centrum van de klomp . Voor aanvullende divisies , zet de schop mes in een hoek van 90 graden van de eerste snede en snijd door de klomp weer .
8

Maak een plantgat voor de divisies door het graven iets groter dan de divisie grootte , maak de grond op de bodem van het gat en voeg een handvol fijne compost aan. Water het gat voordat het transplanteren van de divisie.
9

Til de verdeelde daisy klomp met de schop , en plaats het in de transplantatie gat , trekken extra vuil aan de oppervlakte niveau van de divisie fabriek te openen het niveau van de omringende grond . Vul rond de verdeelde daisy plant, en druk vervolgens het vuil rond de plant met de voet . Water in de depressieve gracht gemaakt door uw voetafdrukken met een mengsel van water en een oplossing van vis emulsie te krijgen van de nieuwe wortels begon rechts .


From:http://tuin.98905.com/garden-lawn/flower-garden/1002039969.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.