Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Furniture >> tafels >>

Hoe kan ik Stain een Kitchen Table

?

Keuken tafels zien veel gebruik . Van snelle familiediners om kinderen krabben uit hun huiswerk , de keukentafel is een van de meest versleten stukken huisraad . Terwijl eetkamer tafels vaak hun glans langer te houden , omdat ze minder worden gebruikt, de keukentafel neemt nog steeds een belangrijke plaats in het huis . Als u wilt uw keukentafel vlekken , vergeet deze eenvoudige tips .
Voorbereiden van de tabel

Voordat u een tafel kunt bevlekken , moet u de tafel van haar vorige finish strippen . Sla deze stap niet over te slaan . De nieuwe vlek zal niet goed vasthouden als je niet de oude vlek strippen , en het uiterlijk van de hele tafel zal lijden . De afwerking van de tafel is waarschijnlijk ongelijk na gebruik. Als je niet strippen , zal de versleten plekken schijnen door de nieuwe vlek . Sinds kleuring een tafel is al een lange en enigszins moeilijk proces , neem de extra tijd om de tafel goed te strippen .

Je moet ook rekening houden met de soorten beits beschikbaar voordat je koopt een blikje vlek . Zo worden gepigmenteerde vlekken kleurvlekken met een bindmiddel gemengd. Hoewel deze bieden wel aantrekkelijk gekleurde afwerkingen , kunnen ze de originele houten verduisteren . Op olie gebaseerde vlekken zijn populair , maar ze meer tijd nodig om te drogen en de geur is heel scherp. Op basis van water vlekken worden steeds populairder als gevolg van de verminderde droogtijd , geur en milieu-impact . Dye vlekken zorgen voor een grote resultaten voor hoge - kwaliteit hout ; ze maken geen gebruik van pigmentatie en ze niet het graan te verbergen.
Het toepassen van de Stain

Voordat vlekken , zorgen de tafel vrij is van alle puin en stof . Wanneer u de vlek toe te passen, kunt u een zachte doek , papieren handdoek of een klein penseel gebruiken . Een doek werkt het beste , omdat je de meeste controle over het eigenlijke kleuring proces zal hebben . Als u ervoor kiest een penseel , kies een hoogwaardig penseel met natuurlijke haren ; de kosten van een kwaliteit borstel begint meestal rond $ 8 . Terwijl een goedkopere borstel zou kunnen werken voor sommige projecten , zal elke haren die los komen van de borstel vast te stellen in de vlek van uw tafel . Breng een beetje extra om betere resultaten te krijgen .

Breng de vlek in gestage slagen ook, naar aanleiding van de nerf van het hout en het toestaan ​​van de vlek om te werken in het hout . Voor een lichtere kleur , wrijf harder terwijl kleuring . Voor een donkerdere kleur, breng dan de vlek licht .

Als je eenmaal klaar bent met vlekken , moet de vlek drogen voor ten minste 24 uur . Laat het zitten en smeer met 1-3 lagen van polyurethaan om een beschermende laag te voegen voor de tafel . Breng het polyurethaan met een dikke borstel . Nogmaals, investeren in een kwaliteit borstel en grondig poetsen en soepel .

Hoe maak je een hars bedekte tafel Zorg

decoratieve tafels zien er prachtig uit in de woon-en eetkamers , maar ze zijn niet altijd praktisch . Het hebben van een tabel die u niet wilt gebruiken uit angst voor verpest kan het oorspronkelijke doel van de tafel te verslaan . Het toevoegen van een hars top tot een decoratieve tafel zal de tafel te beschermen tegen water of andere vlekken , terwijl u toch de schoonheid er doorheen schijnt .

Meer dan ooit