Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Furniture >> andere Meubelen >>

Meubilair Dye Vs . Stain

Hout kleuren en afwerking is een eeuwenoud proces . Veel commerciële kleurstoffen en vlekken zijn toegevoegd aan traditionele , eigengemaakte formules , waardoor het moeilijk voor houtbewerkers producten het meest geschikt voor een bepaald project kiezen . Een onderzoek van de basis- kleuren en het benadrukken van opties is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat optimale resultaten worden bereikt voor uw meubels , of ze werden gekocht gemonteerd maar onvoltooid of zorgvuldig handgemaakt in uw persoonlijke homepage workshop . Historische Technieken

houtsoorten zoals mahonie en eiken die een overvloed aan natuurlijke voorkomende pigmenten of tannines bevatten lenen zich voor een zelfgemaakte chemische vlek geproduceerd door het weken staalwol en nagels in azijn . Een toepassing van deze formulering , gevolgd door een zwarte kleurstof vlek overgoten met een lichte verneveling van zwarte lak , produceert een afwerking die eruit ziet als dure ebbenhout . Het tegenovergestelde van deze verduistering , ebonizing proces beitsen , die open - grain houtsoorten zoals wit eiken of essen lichter . Gepigmenteerde witte verf wordt aangebracht en onmiddellijk afgeveegd . Zowel ebonized en gebeitst hout kan worden beschermd door een watergedragen blanke acryllak .
Pigmented Stain

Fijn gemalen minerale poeders in suspensie gehouden door een olie-of water - gebaseerd dunner gemengd met hars vormen een gepigmenteerde vlek die goed werkt op open - grain houtsoorten zoals eik , walnoot, mahonie en essen . De hoeveelheid kleur absorptie wordt gecontroleerd door hoeveel vlek wordt afgeveegd het hout na toepassing . Gepigmenteerde vlekken worden ook vaak verkocht als vlek afvegen of kruipolie . Op olie gebaseerde vlekken vereisen schoon met terpentine of thinner , terwijl producten op waterbasis hoeft alleen water.
Kleurstoffen

Vlekken dat kleinere deeltjes bevatten opgelost in lak , alcohol , olie of water zijn kleurstoffen . Kleurstoffen markeren houtnerf effectiever dan pigmentvlekken door binnen te dringen diep in het hout en het verlaten van meer oppervlak kleur. Ongelijke penetratie in houtnerf kan kleurstoffen moeilijker te controleren dan gepigmenteerde vlek te maken. Een eerste laag van het hout met oplosmiddel gebruikt om de kleurstof te maken , gevolgd door licht schuren voordat de kleurstof zelf wordt toegepast , kan leiden tot een meer uniforme coating .
Combinatie en gel Vlekken < br >

Sommige producten combineren zowel pigment vlek en kleurstof. Deze vlekken worden grondig gemengd voor applicatie , omdat pigment de neiging om zich te vestigen op de bodem van de houder en kleurstof in oplossing blijft vorm geplaatst . Gel vlekken verdikt gepigmenteerde of kleurstof producten die gemakkelijk toe te passen zijn . Druppelt worden vermeden , en zelfs kleur applicatie is gemakkelijk te bereiken . Gel vlekken kunnen nuttig zijn voor houtbewerkers nieuw voor de kleuring en afwerking zijn.

Hoe te bevestigen een lampenkap With No Frame

Het mag slechts een persoon een paar seconden te schroeven in een gloeilamp , maar soms is het bevestigen van de lampenkap kost iets meer inspanning. De meeste lampen zijn gemaakt met een draad frame dat zich uitstrekt rond het silhouet van de lamp en de lamp schaduw hecht aan een schroef op de top van dat frame . Als je een lamp zonder dit frame , de lampenkap hecht door middel van een klemmechan

Meer dan ooit