Home & Garden >> Huis Tuin >> Furniture >> matrassen >> Content

Wat is een Japanse futon

De traditionele Japanse futon verschilt in een aantal opzichten van een "Westerse" futon. Een Japanse futon is ontworpen om licht , draagbaar en makkelijk opgeborgen tijdens de dag te zijn . In tegenstelling tot de westerse futon , het komt niet met een frame dat het in een bank verandert ; plaats ; het is gewoon een lichtgewicht matras waarop beddengoed wordt toegepast . Matras

De matras component van een Japanse futon heet een shikibuton . De matras heeft een stof buitenkant en is normaal gesproken gevuld met een bolletje katoen of wol . De shikibuton is ontworpen op een tatami mat , dat is een traditionele vorm van Japanse vloeren , gemaakt van rijst stro en geweven stormloop stro worden gezet . Shikibutons zijn tussen de 4 en 9 centimeter dik . De dunnere zijn lichter en meer draagbaar , maar de dikke degenen neiging om meer comfort te bieden .
Bedding

Het beddengoed vormt het andere deel van de futon , en krijgt weggerold met de shikibuton . Het grootste deel van het strooisel wordt een kakebuton , en is een dikke dekbed . Dit wordt soms vervangen door een Mofu , dat een dunnere deken , warmere maanden . Er is ook een traditionele kussen voor de Japanse futon , zogenaamde Makura . De makura is gevuld met boekweit kaf of bonen . Sommige moderne makuras zijn gevuld met plastic kralen .
Moderne toepassingen

De futon is een traditionele Japanse bed , maar de tijden zijn veranderd en de meeste inwoners van Japan slaap in een modern bed met een frame en matras . Echter , de futon is nog steeds nuttig in de hedendaagse samenleving . Zo worden futons vaak gebruikt in Japan als gast bedden , want als ze niet in gebruik zijn , kunnen ze worden opgerold en opgeborgen . Futons zijn ook bruikbaar voor mensen met een klein appartement , aangezien u het kunt oprollen voor meer ruimte in de overdag .
West Futons

De westerse kijk op de futon vertoont enige gelijkenis met de Japanse futon, maar is meer als een futon bank . Het is veel omvangrijker en gewoonlijk bestaat uit een houten frame dat kan worden gevouwen op een basis. U vouw de matras op deze basis en het creëert een bank . Het frame ontvouwt ook te plat , dan is de matras plat bovenop het in om een bed te maken .


From:http://tuin.98905.com/furniture/mattresses/1002037016.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.