Home & Garden >> Huis Tuin >> Furniture >> keuken meubelen >> Content

Heeft een Quartz Countertop Heb Uranium

? Kwarts is een kristallijn mineraal dat wordt geleverd in een verscheidenheid van kleuren en texturen . Het komt is doorschijnend, wit , smokey en rozensoorten . Hoewel het heeft de uitstraling van een edelsteen , het is vaak genoeg goedkoop. Een kwarts aanrecht kan een mooi en duurzaam aanvulling op elk huis te maken. Echter, sommige mensen maken zich zorgen over de veiligheid van kwarts als een aanrecht materiaal , vooral als het gaat om straling. Uranium

Uranium is een radioactief element dat van nature in verschillende mate in alle soorten stenen . Het zendt straling . Wanneer het vergaat , het creëert een radioactief gas genaamd radon dat kan lekken uit de rots en in de omringende lucht . Radon kan een ernstig gevaar voor de gezondheid geworden . Woningen die gebouwd zijn op bepaalde gesteenten kunnen worden blootgesteld aan voldoende radon gevaarlijk. Vanwege dit gevaar, sommige mensen zijn bezorgd over het gebruik van werkbladen gemaakt van natuurlijke gesteenten zoals kwarts .
Quartz -Rich Rocks and Uranium

granieten rotsen bevatten hogere niveaus van uranium dan elke andere vorm van rock . Alle kwarts - rijke gesteenten zoals graniet neiging om meer uranium daarin dan andere soorten stenen die geen kwarts , volgens de Maryland Geological Survey . Bovendien , 13 procent van alle uranium in de wereld komt uit kwarts - kiezel conglomeraat rotsen , volgens Delta Uranium.com . Dus , op het maaiveld , het lijkt erop dat een of andere reden bestaat voor bezorgdheid over kwarts werkbladen .
Kwarts en Uranium

Echter , het feit dat uranium meest vaak gevonden in kwarts -dragende rotsen betekent niet dat uranium daadwerkelijk wordt gevonden in kwarts zelf . Vanwege zijn omvang , elektrische lading en andere eigenschappen , kan uranium niet concentraties vormen aan mineralen , zoals kwarts , volgens de US Geological Survey . Terwijl uranium wordt gevonden in gesteenten zoals graniet dat ook kwarts bevatten , is het eigenlijk te vinden in de andere mineralen in verband met de kwarts , en niet de kwarts zelf .
Conclusies
< p > De US Environmental Protection Agency meldt dat er geen bewijs is dat granieten aanrecht verhogen indoor stralingsniveaus door meetbare hoeveelheden . Omdat graniet , met veel kwarts geassocieerde mineralen , zal meer uranium dan pure kwarts hebben , zal een zuivere kwartscountertop minder uranium dan een granieten een te hebben . Daarom zal een kwartscountertop naar alle waarschijnlijkheid weinig uranium en vormen geen gevaar voor de gezondheid van straling .


From:http://tuin.98905.com/furniture/kitchen-furniture/1002001705.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.