Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Building & Remodeling >> muren >>

Structuur van het Dak Types voor dragende muren

Muren niet alleen omsluiten een gebouw scheiden van de buitenwereld ; ze houden ook van het dak van het gebouw en het houden van instorten van de vloer beneden . Sommige muren in een structuur dragen meer van de verantwoordelijkheid voor het houden van het dak omhoog dan anderen . Deze muren zijn dragende wanden genoemd , en weten welke ze zijn is belangrijk wanneer je op het punt te beginnen aan een verbouwing project dat zou kunnen vereisen het verwijderen van muren bent . Dragende muren

Dragende muren zijn die muren in een structuur die het gewicht van de constructie boven hen te ondersteunen en de overdracht van dat gewicht lading naar beneden om de structuur hieronder en uiteindelijk op de grond . Dragende muren kunnen exterieur of interieur muren. De locatie van dragende wanden is belangrijk voor de structurele integriteit van het gebouw , en de verwijdering of wijziging van dragende muren tijdens de renovatie moet correct worden gedaan om te voorkomen dat afbreuk te doen aan de veiligheid en stabiliteit van het gebouw .
< br > zadeldaken

een zadeldak is een dak dat naar beneden helt vanuit een centrale nok buitenmuren van een gebouw aan twee kanten ; op de twee andere zijden , het dak eindigt in een platte driehoekige gevel . In dit ontwerp van het dak , de buitenmuren waarop het dak schuine spanten rest zijn dragende muren . Hoewel ze niet het volle gewicht belasting van het dak dragen , worden de topgevel wanden ook typisch dragende , en een interieur muur parallel aan de nok in het midden van het gebouw draagt ​​vaak een last van de kam .

Hip Daken

een hip dak is een dak waarbij het ​​schuine dak omhoog van alle vier buitenmuren te ontmoeten elkaar in een centrale bergrug . Er zijn geen kopgevels op een gebouw met een schilddak . In schilddak ontwerpen , alle vier buitenmuren steunen de uiteinden van het dak spanten , zodat alle buitenmuren voorzien van een gewichtsbelasting van het dak boven hen . Interieur dragende muren kan ook ondersteunen het dak als in zadeldak ontwerpen .
Dakspanten

Engineered dak truss systemen kunnen worden ontworpen om de behoefte aan elimineren dragende muren of verandering waar de dragende muren zijn gevestigd . Bijvoorbeeld kan een topgevel truss worden ontworpen met steundelen het dak gewichtsbelasting naar buiten toe aan de zijwanden , zodat de eindwand direct eronder om breuken of openingen hebben dat anders onmogelijk . In andere gevallen , spanten met grotere dan normale dakspant leden , genaamd ligger spanten , zijn ontworpen om hun lading naar buiten zenden zodat geen binnenste dragende wand daaronder is vereist ; ze worden vaak gebruikt wanneer loodrechte dak lijnen elkaar kruisen .

Wat doen ze giet over Stichting Stones

De eerste steen , ook wel de hoeksteen , was ooit een belangrijk structureel element in een gebouw , vaak het eerste blok gelegd . Moderne bouwmethoden echter zijn dergelijke bouwmethoden verouderd gemaakt . Vandaag , stichting stenen hebben slechts een symbolische betekenis . Soms plechtigheden kunnen worden gehouden wanneer de eerste steen wordt opgezet . Holy Water De Katholieke Kerk heeft ee

Meer dan ooit