Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Remodeling Tools & Equipment >> Content

Steel City Granite Gereedschap

Tafel zagen en andere gereedschappen voor houtbewerking ondervinden sterke trillingen , zware lasten en frequente slijtage in de werkplaats . Terwijl werktuigproducenten oudsher vertrouwd op gietijzer bij het bewerken van werkbladen aan deze eisen te voldoen , Steel City Tool Works gaf de tafel zag een nieuwe wending toen het bedrijf introduceerde gereedschappen afgewerkt met graniet. - Granieten blad gereedschappen elimineren veel van de potentiële problemen in verband met gietijzeren , zoals roest en warp , waardoor gebruikers met een extreem platte , weinig onderhoud werkruimten. Overzicht

Gietijzer heeft lang gediend als de industriestandaard voor stationaire gereedschap tops dankzij zijn sterkte en duurzaamheid . Op de 2007 Vereniging van Houtbewerking & Meubels Leveranciers Fair in Las Vegas , Steel City Tool Works debuteerde prototypes van drie nieuwe graniet , waaronder een 10 - inch tafelcirkelzaag , 14-inch band zag , en een frees met een granieten hek gecombineerd met een traditionele gietijzeren bed . Sindsdien heeft het bedrijf extra granieten instrumenten, waaronder mini- draaibanken met een granieten bed en kop , evenals voegspijkers uitgerust met zowel een bed en een hek gemaakt van graniet geïntroduceerd .
Overige Merken

Terwijl Steel City Tool Works was een vroege vernieuwer in de ontwikkeling van granieten blad gereedschappen , het succes van het bedrijf granieten gereedschappen inspireerde andere fabrikanten experimenteren met graniet . In januari 2009 , Ridgid introduceerde haar R4511 , een 10 - inch tafelcirkelzaag met een 1-3/4 centimeter dik granieten blad . Terwijl Steel City gereedschappen algemeen worden verkocht bij gespecialiseerde houtbewerking en gereedschap winkels , worden Ridgid producten verkocht bij Home Depot , waardoor ze beschikbaar voor zowel casual en meer gevorderde gebruikers . Ambachtsman , een merk verkocht bij Sears winkels , introduceerde een gelijkaardig granieten tafel zag al snel na .
Voordelen van Graniet Gereedschap

Graniet biedt superieure stabiliteit en gereedschappen overgoten met granieten functie vrijwel perfect vlakke toppen die zelfs en het niveau zal blijven voor de levensduur van het product . Terwijl gietijzer en andere materialen zijn onderhevig aan uitzetting en krimp als gevolg van veranderingen in de luchtvochtigheid en temperatuur , graniet gemakkelijk bestand tegen hitte , kou en vocht , en zal niet kromtrekken , twist of contract . Granieten toppen zijn ook veel zwaarder dan gietijzer , en dit extra gewicht maakt graniet hulpmiddelen om trillingen effectiever dan traditionele instrumenten absorberen. Ten slotte zal graniet niet roesten of corroderen , en vergt weinig tot geen onderhoud .
Nadelen van graniet Gereedschap

Een van de meest voorkomende klachten over graniet tools is dat ze zijn niet geschikt voor de magnetische jigs en ​​featherboards gevonden in veel houtbewerking winkels . In plaats daarvan moet houtbewerkers jigs en ​​accessoires die kunnen worden geklemd in plaats gebruiken . Zoals granieten aanrecht , kon granieten aanrechtblad potentieel last van chips of schade door vallen of scherpe voorwerpen stoten.


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/remodeling-tools-equipment/1002030537.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.