Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Bouw van het Huis >> Content

De verschillen tussen Stucco Wall & Concrete Wall

stucwerk en beton zijn twee van de oudste bouwmaterialen , nog steeds in gebruik en populair vandaag. Er zijn verbeteringen en variaties in beide materialen in de loop der jaren . Vandaag beide zijn over het algemeen gemaakt met portlandcement , gemaakt van kalksteen die is al speciale warmtebehandeling heeft ondergaan . Indien gemengd met water , cement verhardt tot een vaste stof en zekeringen met rock of een ander mineraal voor de sterkte . Stucwerk is " ademend "

Stucwerk is cement , fijn zand en kalk vermengd met water tot een pasta die is verspreid over een oppervlak met een troffel of gespoten door een machine. Het kan binnen of buiten gebruikt . Het vormt een harde , water- vergieten " ademende " oppervlak dat vocht ontsnappen doorlaat kleine poriën , zodat het water dat achter het krijgt zal verdampen . Dit vermindert de kans op rotten of verval . Het is een duurzame buitenkant wandafwerking in allerlei klimaten .
Stucwerk is Decoratieve

Een gepleisterde muur is decoratief , maar stucwerk zelf heeft geen kracht en kan geen ondersteuning voor enig gewicht . Een gepleisterde muur moet worden ondersteund door een aantal dragende materiaal, zoals hout of beton . Stucwerk kan direct worden toegepast op elk steenachtig muur , zoals baksteen , beton of betonblokken . Stucwerk kunnen aan - hout mantel muren in typische constructie worden aangebracht door het toevoegen van een metalen lat op het hout. Het is meestal afgewerkt met een ruwe textuur .
Beton

Beton is ook gemaakt met een pasta van portlandcement en water , maar heeft steenaggregaat toegevoegd voor kracht . De meest typische betonmengsel is een mengsel van cement , zand en grind ( aggregaat ) plus water . Water is het belangrijkste ingrediënt - te veel zal het mengsel te verzwakken, te weinig zal voorkomen dat het goed wordt gevormd . Concrete stolt met een chemisch proces van cement en water genoemd hydratatie ; het kan enkele dagen duren of zelfs weken voor beton te "genezen" behoren tot zijn maximale sterkte .
Rock Is de kracht

Rock is welke concrete geeft zijn echte kracht . Het grind of andere statistische draagt ​​het gewicht ; zand is gewoon kleiner aggregaat dat leegtes vult tussen grote rotsen concrete meer solide te maken. Beton heeft een grote druksterkte - het vermogen om zware gewichten en neerwaartse krachten te weerstaan ​​. Tenzij het wordt ondersteund met wapeningsstaal , het heeft zeer weinig zijdelingse kracht , te weerstaan ​​buigen of trekken druk. De grootte van de totale bepaalt sterkte van het beton .
Verschillen in Applications

Beton wordt meestal gebruikt voor funderingen , kelders en vloeren in woningen en andere gebouwen . Stucwerk wordt bijna altijd verticaal op een muur, maar - omdat het een pasta - het kan worden gevormd rond rondingen en hoeken . Beton kan ook in bochten en andere hoeken worden gebouwd met behulp van formulieren die dit ondersteunen totdat het verhardt tot maximale sterkte . Stucwerk heeft geen vorm steun want het is toegepast in dunne lagen .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/home-building/1002123427.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.