Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Bouw van het Huis >> Content

Hoe te Rafter Angles Zorg

Rafters ondersteunen de hellingen van een dak. Zelfs spanten , die ongeveer 80 procent van de nieuwe woningen te gebruiken , hebben balken; een truss is slechts een paar spanten met een bodem lid of akkoord en aanvullende interne bretels. U moet alle spanten afgesneden hoeken. Er zijn drie basistypen : gemeenschappelijke spanten , die u kunt gebruiken voor elk type dak , en hip en jack spanten , die je gebruikt in hip daken die helling aan vier zijden. Zelfs complexe daken zoals gambrels , die meerdere pistes aan de zijkanten hebben , kunt u de normale spant angles.Things je nodig hebt
Framing vierkante
Meetlint
Toon meer instructies
1

verkrijgen twee fundamentele dimensies Rafter hoeken te bepalen: de run of afstand elk dakspant moet ondersteunen van een piek aan een muur , en de toonhoogte of de helling van het dak in termen van inches per voet , zoals in 5/12 voor een stijging van 5 centimeter per voet. Deze cijfers en een framing plein zijn alles wat je nodig hebt om spant hoeken berekenen . Kopen van 2

figuur de basic top of schietlood snit van een gemeenschappelijke dakspant door de invoering van het punt of de hiel van een vierkant op de bodem van een Rafter bord op zijn brede gezicht met de slanke kant of de tong van het plein aan de rechterkant. Stel het veld markering op de tong ( 5 centimeter voor een 5 - zadeldak ) en de 12 - inch merk op de brede mes aan de bovenkant van het bord . Dit creëert een hoek aan het einde van het bord voor het schietlood snede.

Controle 3 de " lengte van gemeenschappelijke spanten per voet van de run" tabel op blad van het plein om de plaatsing van vast een birdsmouth , een driehoek die passen op de bovenkant van de muur . Kijk onder de toonhoogte cijfer voor het verschil ; voor een 5 - zadeldak is 13 , dus een dakspant moet 13 centimeter lang voor elke voet van de termijn. Dat is gemakkelijk op een 12-meter run - 13 keer 12 of 156 centimeter . Markeer die plek , meten tot 1 inch in de bodem van het spant raad en meet 3 1/2 cm aan de onderkant van het bord terug naar de schietlood cut . Dat maakt een driehoek aan de muur boven past.
4

Bereken de uiteindelijke hoek met het uitzoeken van een overhang of dakrand en voegde eraan toe dat de lengte van de totale spantlengte . Markeer die plek en maak een einde of de staart afgesneden het omgekeerde van het schietlood snijhoek . Zet het plein hiel aan de bovenkant van het spant en herhaal het schietlood cut berekening .
5

Maak een laatste gemeenschappelijke spanten hoek berekenen als het spant of truss een heuvelrug boord zal hebben aan de top te treden tot de spanten naast elkaar en begin tot eind . Meet tot 3/4 inch uit de eerste schietlood snijlijn en teken een identieke hoek om de ruimte te creëren voor een ruiter .
6

Bereken heup en jack spanten ook door de " verschil in lengte " tafels op het plein . Deze zullen variëren voor jack spanten - korte transporten van verschillende lengte die hoekkepers aansluiten op muren - volgens de sparrenaf

Kijk
7 aan de " side cut" lijn op de framing vierkante tafel . onder de juiste toonhoogte cijfer voor het schilddak . Dat zal getallen geven voor zowel heup en jack spanten . Plaats het mes van het plein op de 12 - inch merk en de tong op het opgegeven getal ( zoals 11 1/16 of 11 1/2 voor jack of heup balken op een 5 - zadeldak ) aangepast aan de rand van het spant boord . Dat zal de juiste hoek te markeren .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/home-building/1002123386.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.