Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Bouw van het Huis >> Content

Welke maat Rafters gebruik je in een Framed House

? Rafters zijn de ribben van een dak , de frames die de terrasplanken en gordelroos of andere bedekking op een dak solide en waterdicht maken te ondersteunen . Spanten zijn gemaakt van verschillende maten en soorten hout . Dimensionering van de spanten moet bij het ontwerp van een huis worden gedaan , omdat het dak stijl , de grootte , de toonhoogte (of helling ) en de geografische ligging zijn alle van invloed op de grootte van een dakspant moet zijn. Dood , leven en wind : spanten Bear Drie Loads

Rafters moeten drie soorten lading te dragen . Eigen gewicht is het gewicht van het dak zelf , veranderlijke belasting extra natuurlijke gewichten zoals sneeuw en ijs en wind is de kracht van de wind raken van het dak . Deze zullen variëren met de breedte of overspanning van het dak , de toonhoogte of de hoek van de helling en locale. Een vlakke of lage - hellend dak zal de lichtste dode belastingen en windbelasting , maar de grootste live- belastingen , omdat sneeuw en ijs opstapelen op hen. Steile daken hebben meer materiaal en dus meer eigen gewicht en zijn meer onderhevig aan kracht wind maar schuur sneeuw en ijs beste .
Dakbedekking beïnvloedt Rafters

De dakbedekking beïnvloedt dakspant sizing . Zwaar materiaal zoals klei tegel zal sterker spanten nodig . Structuur dak materialen , zoals composiet gordelroos, behouden sneeuw en ijs meer dan gladde oppervlakken - bijvoorbeeld metaal. Triplex zal zwaarder dan oriented strand board ( OSB ) en vaste mantels zijn zal zwaarder zijn dan "strip" mantel zijn, meestal 1 - op - 4 strips genageld over balken en het meest gebruikt voor ceder shakes of soortgelijke individuele gordelroos .
< br >
Run en Pitch Affect grootte

Twee sleutelfiguren in de berekening dakspant omvang worden gerund en toonhoogte . Het punt is de afstand elke spant moet ondersteunen van een piek van een wand , die tot de omvang van het gebouw en de stijl van het dak . Hip spanten , bijvoorbeeld lopen, van een piek om een ​​huis hoek en moet langer zijn dan gewone spanten , die rechtstreeks gaan van een piek aan een muur zijn. De toonhoogte wordt gemeten in inches per voet - . Bijvoorbeeld , 5/12 , die een 5 - inch stijging per voet van de breedte geeft
Pitch grote rol speelt
< p > Pitch heeft een grote invloed op de spanten lijmen . Een 2 - door - 4 spanten op een steilere dak , groter dan 3 centimeter stijgen per voet , zal overspannen 8 voet 6 duim op een lichte belasting en 5 feet 11 inches op een zware belasting. Lumber tabellen niet deze omvang voor laag - hellingsdaken aanbevelen; deze tabellen beginnen met 2 - door - 6 rafters . Een 2-bij - 6 onder lichte belasting bij 24 -inch spacing zal overspannen 12 voet 8 duim op een low - helling maar 13 meter 4 centimeter op een hoogte van meer dan 3 centimeter per meter .
tussenruimte Invloeden Grootte

tussenruimte beïnvloedt ook dakspant maten. De meeste daken zijn omlijst met 24 - inch spanten ruimtes . Die afstand zal een 2-bij - 6 maximaal spanten overspanning van 12 voet 8 duim op een lage belasting en 9 voet 9 duim op een zware belasting dak staan ​​. Verander de afstand tot 16 inch en die afstanden te verhogen tot 14 meter 8 centimeter en 11 feet 9 inches . Ga naar een 2 -voor -8 spanten en maxima op 24 - inch spacing zijn 16 voet 8 duim en 12 voet 11 duim .
Het effect van Wood

houtsoort zal ook dakspant sizing beïnvloeden. No 1 gele grenen is de sterkste en meest gebruikte . De maximale overspanningen zijn steeds een voet of twee langer dan nr. 2 grenen of spar of sparren , die ook worden gebruikt voor draagprofiel framing . Houtindustrie tabellen maximale overspanningen show voor alle soorten dakspant hout.


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/home-building/1002123383.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.