Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Bouw van het Huis >> Content

Het bouwen van 5-12 Dak Truss

De meeste huizen zijn tegenwoordig gebouwd met dakspanten gemaakt in fabrieken . Deze geprefabriceerde spanten zijn lichter , sterker en gemakkelijker te installeren dan conventionele balken en spanten . Een bouwer kan zijn eigen spanten te maken om geld te besparen of als hij werkt op plaatsen waar de levering van de fabriek spanten is moeilijk. Het maken van een 5/12 truss , voor een dakhelling van 5 inches per voet , is niet ingewikkeld als je eenmaal weet de spanwijdte de truss moet dekken. Span

De stijl van truss zal afhangen van de overspanning , de breedte van muur tot muur , en de hoeveelheid ruimte die nodig is in de truss , voor opslag . Een 5/12 truss is een medium helling en zal een dak niet tegemoet met veel binnenruimte , zelfs op een zeer brede gebouw . Meest elementaire truss ontwerpen zullen overspannen 20-36 meter.
Basic Design

Alle spanten zijn gemaakt met een bodem akkoord , die gaat van muur tot muur , twee spanten , die de helling van de muur naar het centrum piek , en een aantal interne versteviging tussen het akkoord en spanten vormen. De onderste snaar kon rusten op de muur , als een conventionele dak balk , met de spanten zich voorbij de muur of de spanten kan het lager punt op de muur , met de onderkant akkoord binnen de muren . Ofwel kan worden gebruikt met een 5/12 truss .
Common Styles

De meest voorkomende truss stijlen voor daken tussen de 20 en 36 voet zijn fink of W , Howe of K en ventilator . Fink heeft interne bretels aansluiten van de top naar de bodem akkoord met een brace en de onderkant akkoord om het spant met een ander ; de steunen zijn gevormd als een W. Howe een middenpost van piek tot onderregel met een rechtop en een schuin brace aan elke kant die lijken op de letter K Fan is vergelijkbaar Fink behalve een opstaande beugel onderaan de W kanten .
Rafter Basics

Trussconstructie begint met het snijden van spanten . Gebruik een framing plein , met een dunne tong en een breed blad verbonden in een hoek van 90 graden . Stel het vierkant op een dakspant bord met de 5 - inch merk op de tong en de 12 - inch merk op het mes aan de bovenkant van het bord , met de punt aan de onderkant . Dat vormt de bovenkant of schietlood snijhoek voor de piek . Een tafel op het blad laat zien hoe de lengte van Rafter nodig is om de muur te bereiken berekenen .
Truss Vergadering

Zodra spanten worden gesneden , spanten worden geassembleerd een voor een tijd door de balken op vlakke ondergrond met de beugels in de juiste plaatsen . Gewrichten zijn beveiligd met splitten , die metalen of houten platen die de gezamenlijke overlappen en zijn bevestigd aan het spant of brace aan elke kant zijn . Multiplex gussets zijn best voor zelfgemaakte spanten. Ze moeten plat worden gesneden op de bodem en een hoek van de helling van de balken op de top en worden vastgezet met verzinkte schroeven . Gussets gaan aan beide zijden van elk gewricht .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/home-building/1002123094.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.