Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Bouw van het Huis >> Content

Dak Truss Guide

Er zijn ten minste twee dozijn soorten dakspant , elk type of grootte van het dak past. De meeste zijn op maat gemaakt in fabrieken om de door een architect , ontwerper of bouwer geleverd afmetingen passen . Ze zijn meer nauwkeurig ontworpen dan spanten en het dak balken gebouwd op het terrein en ook zijn sterker omdat gewrichten worden beveiligd met sterke stalen platen genoemd gussets . Ze zijn ook goedkoper en makkelijker te installeren . Basic Gable

Basic zadeldak spanten hebben een bodem akkoord die gaat van muur tot muur , twee top akkoorden of spanten die de toonhoogte of de helling van het dak tot een piek en een soort van interne braces genoemd vormen vliezen tussen de akkoorden naar de top te ondersteunen . De meest elementaire vorm wordt genoemd Fink of W omdat de beugels zijn in een W patroon . Zij zullen overspannen 33 meter . Er zijn minstens vier varianten met verschillende brace patronen , afhankelijk van de breedte of overspanning noodzakelijk .
Binnenruimte

Ten minste twee stijlen van truss zijn gemaakt met steilere plaatsen en hogere pieken tot meer zolderruimte of een ruimte in de truss tegemoet . Deze spanten hebben een tweede horizontale akkoord tussen de bodem akkoord en de piek , om een plafond te vormen , met een verticale brace tussen de piek-en dit kruis akkoord. De hoeveelheid ruimte binnen de truss varieert met de hoogte en de toonhoogte van het dak.
Schaar

andere stijl met meer interne ruimte is een schaar . Deze zijn vervaardigd met twee onderste snaren , die onder een hoek een schuin plafond in het huis gevormd . Er zijn minstens drie stijlen van deze , met bracing gevarieerd afhankelijk van de breedte . Een andere stijl met extra binnenruimte heet studio . Deze hebben ook twee onderste akkoorden maar op verschillende hoogtes, zodat een plafond sectie hoger zal zijn.
Special Soorten

Speciale soorten truss omvatten spreider en Polynesische . Spreider is de traditionele " schuur " dak met twee of meer hellingen aan weerszijden van een centrale piek . Spreider truss bracing is afhankelijk van de hoeveelheid interne ruimte die nodig is en of er twee of drie hellingshoeken . Polynesische daken hebben ook twee hellingen aan beide zijden , maar de ene hoek is zeer laag en er is een steile piek in het centrum .
Hips

Hip daken , die helling naar een gemeenschappelijke dakrand aan vier zijden , vereisen speciale spanten . Het middelste gedeelte van een hip dak wordt omlijst met gemeenschappelijke gevel spanten , maar speciale heup spanten worden gebruikt op de uiteinden van de verschillende hellingshoeken te verstrekken.
Flat

sommige plat of laag - hellingsdaken ook omlijst met spanten , meestal met twee platte akkoorden aan boven-en onderkant en verschillende soorten brace tussen. Sommigen hebben de twee akkoorden parallel , anderen gebruiken een horizontale bodem akkoord met een top die is schuin tegen een zeer lage toonhoogte of hoek . Bretels zijn verticaal of onder een hoek of een combinatie .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/home-building/1002123027.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.