Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Bouw van het Huis >> Content

Stappen om Framing een huis

In de Verenigde Staten en Canada , de meeste huizen , kleine appartementsgebouwen en wat lichte commerciële gebouwen het platform gebruiken framing bouwwijze . De frameconstructie zit boven op een betonnen plaat of op een betonnen basis en is bekleed met multiplex, spaanplaat of een ander omhulsel en overdekt met gordelroos . Platform framing volgt een stap - voor-stap proces . Stichting

Een vlakke betonplaat of betonnen fundering vormen een basis voor de ingelijste structuur . Funderingen en korte betonnen pijlers bieden ondersteuning voor de pier en balk verdiepingen met de gesitueerd bovenop de fundering muren. Een druk behandeld hout dorpel plaat wordt gelegd langs de randen van de plaat of bovenop de fundering en verankerd met J bouten die een overzicht van de wanden . De onderzijde van de dorpel plaat moet minstens 6 centimeter boven de afgewerkte kwaliteit te voorkomen rotten.
Vloeren

Als gebouwd op een betonnen plaat , de plaat zelf formulieren de bodem van de structuur . Als gebouwd op funderingen , houten 2 - door - 4s , 2-bij -6 of 2 - door - 8s verdeeld zijn 12 , 16 of 24 centimeter uit elkaar , zoals gespecificeerd door de lokale bouwvoorschriften . De balken worden geassembleerd om plafondbalk baaien die zitten op de top van de fundering te creëren . Deze houten balken vormen balk baaien die worden gedekt door triplex of composiet mantel . Tussenruimte de balken goed zorgt ervoor dat de randen van de bekleding platen line-up met de balken zitten ze op . Bovenste verhaal vloeren worden gevormd door zitten gezamenlijke baaien op de top van de onderstaande muren.
Walls

Muren worden toegevoegd zodra de eerste verdieping is op zijn plaats . Wand baaien zijn gemaakt van 2-bij - 4s of 2-bij - 6 studs genageld 12 , 16 of 24 centimeter uit elkaar tussen even grote dop en plinten . Zodra de baai is voltooid , timmerlieden zet het niet op de top van de basis dorpel en spijker de bodem van de baai in de plaat , tijdelijk stutten het frame met lange 2 - door - 4s . Als de muur baaien zijn gebouwd en getogen in positie , worden de uiteinden aan elkaar genageld aan massieve wanden vormen.
Deuren en Ramen

Openingen in de muur baaien voor ramen en deuren zijn ingebouwd in de baaien voordat ze worden opgevoed . Onderdorpels en lateien boven de openingen geven extra stabiliteit ter ondersteuning van de bovenste frame , hoewel het raam of de deur kan noodzakelijk verwijderen van segmenten van de ondersteunende studs .
Tweede Vloeren
< p> Tweede of derde vloerbalken baaien worden genageld op de bovenkant van de dop platen op de top van de muur baaien . Een tweede cap bestuur kan worden toegevoegd op de top van elke muur bay voor extra sterkte voordat spijkeren bovenste stud wand baaien op zijn plaats . Zodra de muren voltooid zijn, de bovenste kap planken vormen de basis voor de dakconstructie .
Dak

De dakconstructie van balken en wand - banden rust boven de bovenste cap plaat aan de bovenkant van de muren van het huis. De meeste moderne - platform omlijst woningen gebruik plaats-gebouwde of geprefabriceerd trussed spanten . Deze grote driehoekige " spanten " zijn plaats gehesen , de uiteinden genageld aan de toppen van de muren. Ze worden met elkaar verbonden door een houten balk op de bergkam die met elkaar verbindt de dakconstructie . De dakconstructie wordt vervolgens bedekt met houten of composiet mantel in de dakvloer vormen en afgewerkt met dakbedekking.
Sheathing

Multiplex of composiet mantel , genageld aan de buitenkant van de muren , geeft het kader toegevoegd afschuifsterkte en vormt de buitenmuren van het huis . Mantel wordt meestal als laatste toegevoegd nadat het huis geheel is ingelijst en het dak is schuin staande aan de mantel gedeeltelijk te beschermen tegen het weer.
Utility Runs

voor de finish werk begint , pistes voor sanitair, elektriciteit , telefoon , kabel- en andere hulpprogramma's worden gesneden of geboord in het raamwerk .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/home-building/1002029910.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.