Huis Tuin

Huis Tuin

Historische Hout Splitting Gereedschap

In tegenstelling tot het zagen , hakken of andere vormen van sundering hout , splitsing scheidt een stuk hout door het kraken van het uit elkaar langs de natuurlijke nerf lijnen , meestal door het toepassen van stompe druk om een ​​geconcentreerde punt zoals de punt van een wig of de blad van een bijl . Dit is vooral gedaan afzonderlijke hout in hanteerbare stukken , hoewel splitsing kan ook nauwkeuriger als een van de stappen in vervaardiging boards of gordelroos . Wiggen en Restjes

Een wig is een stuk metaal in de vorm van een smalle stukje taart . Om hout te splitsen, is het puntige uiteinde van de wig gedreven in een maul . Een log zou meerdere wiggen over de lengte van het nodig hebben . Om te voorkomen dat de bovenkant van de wig van explosieve groei , werden wiggen soms ontworpen met een schokabsorberende houten pin aangebracht in de top . Na verloop van tijd de pen zou versplinteren en moeten worden vervangen . In situaties waren een smid beschikbaar om een ​​metalen wig smeden niet was, zouden de mensen hun eigen houwen uit hardhout . Deze werden Restjes genoemd .
Mauls

Op zijn meest primitieve , een maul is een houten hamer of hamer met een lange steel en een flinke brok van hout voor het hoofd . Na verloop van tijd begonnen de mensen de hoofden smeden van metaal met een langwerpig gat in het midden - een zogenaamde eye - waarin de handgreep is ingevoegd . De metalheads niet alleen gemaakt voor een steviger instrument , maar het extra gewicht hielp de opbouw van de noodzakelijke impuls aan de wig te drijven in het hout . De noodzaak van een wig werd volledig uitgeschakeld door de oprichting van de splitsing maul - een maul met een wigvormige kop . De maul wordt gebruikt door het opheffen van het over de schouder en swingende hem met beide handen in een wijde boog .
En kleine bijlen
De dunne blad van een bijl gemakkelijk vast komt te zitten in hout .

Assen lijken mauls , maar zijn lichter , met een kortere steel en een dunner , scherper mes. Assen zijn ontworpen voor houwen hout , en hoewel ze ook kunnen worden gebruikt om hout splitsen , de maul voorkeur . Hoe langer handvat zorgt voor een breder swing, waardoor het minder waarschijnlijk dat de tool zal het hout klieven en blijven in je voet . Een bijl is een miniatuur bijl , die met een hand kan worden gebruikt . Hoewel het niet zo goed als een maul voor het splitsen van hout of zo gewenst als een bijl om bomen te vellen , het kleine formaat en het lichte gewicht maakte het populair bij de kolonisten die nodig is om hun instrumenten met zich meedragen .

Froes

Froe is een L - vormig gereedschap , bestaande uit een metalen blad met een aansluiting op een uiteinde waardoorheen een houten handvat haaks geplaatst . Froes werden gemaakt met rechte of gebogen schoepen , met rechte is de meest voorkomende . Hoewel de vorm van een Froe suggereert een slanke bijl , was het handvat niet gebruikt om het mes hanteren , maar om het in positie te houden tijdens het rijden de scherpe rand vast met een houten hamer club of op vrijwel dezelfde wijze als een wig .

Kerk Subsidies aan Fonds Building Projects

Veel kerken zoeken geld voor verbouwing , restauratie of toevoegingen aan hun gebouwen . Subsidies zijn beschikbaar voor de kerk projecten , maar slechts een beperkt aantal organisaties geld voor kerken , waardoor het proces competitive.Each concessieverlener heeft zijn eigen criteria voor financiering , en de toepassing processen kunnen variëren, afhankelijk van wat de organisatie wil van de gere

Meer dan ooit