Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> haarden >> Content

19de - eeuwse schouw Designs

Schouwen vaak het brandpunt van de kamer waar ze sieren , maar voordat de moderne verwarmingstechnieken beschikbaar waren , open haarden waren het brandpunt van het hele huis . Huizen gebouwd in de 19e eeuw en gekenmerkt alvorens vaak meerdere open haarden , gevonden in de kamers door het hele huis , omdat ze presenteerde een makkelijke manier om warmte en licht te geven . Bootsen sommige van die traditionele stijlen van nieuwe of herstelde haarden met 19e - eeuwse open haard ontwerpen . Shelf Mantels

De " Winchester mes " shelf blik werd gebruikt op schoorsteenmantels in de regio Shenandoah vallei in het noorden van Virginia in de 19e eeuw . Het ontwerp zorgt voor een unieke afgietsel dat zich uitstrekt naar het plafond in een reeks van gestapelde randen die groter worden in omvang als ze opstijgen . Houten mantels , gemaakt van algemeen beschikbare bomen van de regio, zoals grenen , werden vaak geschilderd om marmer te lijken.
Kunsten en Ambachten

De Arts and Crafts stijl van de architectuur begon in de late 19de eeuw , de invoering van een geheel nieuwe look voor open haarden. Keramische tegels , links in hun natuurlijke kleur , werden toegepast op de haard en soms de gehele mantel . Op andere momenten , de keramische tegels werden met de hand beschilderd met kleurrijke ontwerpen en muurschilderingen .
Neogotische

gotische stijl weer populair in de 19e eeuw , die leidde tot de creatie van uitgebreide , ingewikkeld gesneden , houten open haarden die zijn verguld om te kijken als helder , gepolijst goud . De lange , spitse boogvorm zo populair in de gotische architectuur werd soms opgenomen in de open haard ontwerp.
Frans

Franse openhaard stijlen van de 19e eeuw waren zeer sierlijke , afgewerkte met glanzende fineer en gebogen zijpanelen . Vele paleizen gebouwd in de 19e eeuw , ook buiten Frankrijk , kenmerkte Franse stijl haarden gemaakt met geaderd marmer en brons of goud accenten . Leeuwen en andere gestileerde dieren werden uitgehouwen in schoorsteen stukken om meer details toe te voegen .
Overmantels


uitgebreidere 19e eeuwse open haard ontwerpen , werden overmantels toegevoegd . Overmantels zijn grote, platte panelen die de open haard aanvulling en uitbreiding van de lengte van de mantel . De grote overmantels werden gemaakt met dezelfde hout of marmer als de haard en mantel van de open haard , vaak het bereiken van zo hoog als het plafond .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/fireplaces/1002120745.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.