Huis Tuin

Huis Tuin

# >> Huis Tuin >  >> Building & Remodeling >> haarden >>

Tegens van Gel haarden

Gel haarden bieden sfeer en oog beroep . Gevoed door alcohol of ethanol gel in plaats van hout , gel haarden passen in elk interieur . Bevoordeeld omdat ze geen schoorsteen nodig , deze ventless haarden zijn eenvoudig te installeren , goedkoop in vergelijking met houthaarden en genereren geen roet of as. Nadelen aan deze alternatieve brandstof haarden zijn voornamelijk gerelateerd aan vochtigheid en veiligheid . Functie

Een gel vuur brandt met alcohol of ethanol brandstof , een dikke , gel - achtige vloeistof gegoten in een decoratieve pot , zaklamp of geconverteerd open haard . Als het brandt, is de brandstof verbrandt met vlammen , variërend van helder of blauw naar geel en rood. Omdat de gel op basis van alcohol , het produceert geen rook of roet traditionele brandstoffen te doen. De gel laat geen residu en brandt 2-3 uur per container. Omdat het weinig ruimte nodig , gel haarden passen in bestaande open haarden , op muurbeugels of als tabletop vuurpotten .
Vochtigheid

Als de gel brandstof verbrandt , laat het kleine hoeveelheden kooldioxide en water . In woningen die zijn laag in de luchtvochtigheid , veroorzaakt dit weinig problemen . In woningen die in vochtige omgevingen of luchtdicht met weinig tocht, het water zich ophoopt als vochtige lucht of hoge vochtigheid en waterdamp condenseert . Het overtollige vocht veroorzaakt meeldauw en schimmels schadelijk stoffen , boeken , wanden en meubels. Veel mensen met een allergie en astma kan niet tegen schimmel als gevolg van respiratoire reacties.
Veiligheid
Een droge chemische brandblusser kan vlammen te doven .

Gel brandstof is zeer ontvlambaar. Veel gel haarden branden met heldere , bijna onzichtbare vlammen . Als de vloeibare brandstof per ongeluk wordt gemorst , de vlammen ontbranden van de brandstof , waardoor een explosie of een steekvlam . De gel brand niet kan worden geblust in de traditionele stop , drop and roll vuur verstikking methode . De gel kleeft aan kleding of huid en blijft het branden . Gebruik zuiveringszout of een commerciële droge chemische brandblusser om de vlammen te doven . Het vuur lijkt te buiten te zijn , maar wanneer gel wordt gegoten in de buurt van de open haard voor tanken , flitser gaat ook optreden als de alcohol dampen ontsteken .
Overwegingen

Installeer een gel openhaard of apparaat ten minste 3 meter van meubels of brandbare materialen . Houd kinderen en dieren een paar meter afstand van de gel open haard , omdat ze niet de vlammen kunnen zien . Zorg ervoor dat de open haard of apparaat op een stabiele ondergrond en zal niet kantelen of te morsen bij het ongeluk schrikt of gestoten . Vanwege de veiligheidsrisico's , sommige regio's verbieden gel haarden . Controleer de lokale verordeningen voor de aankoop of het installeren van een gel openhaard of apparaat . Store gel brandstof uit de buurt van de open haard . Houd een droge chemische brandblusser meestal gewaardeerd Klasse ABC .

Hoe te droog brandhout Kiln

Groen brandhout , of brandhout die net is gesneden , is een slechte performer . Het produceert weinig warmte , veel rook en het brandt snel een situatie waarin veel hout is nodig om een ​​huis te verwarmen . Gedroogd hout duurt normaal een jaar goed drogen en het watergehalte te verminderen met 80 procent . Het drogen van hout in een oven kan die tijd om een paar maanden te verminderen , en zelfs

Meer dan ooit