Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> Energie-efficiënte huizen >> Content

Het verschil tussen Moisture Barrier & Vapor Barrier

Het gebouw vakjargon kan laten mensen vaak verward over thuis-en zakelijke renovaties . Vocht en damp barrières behoren tot dit jargon , maar ze verwijzen naar een behandeling die is van vitaal belang in de bouw van duurzame gebouwen en ontmoeten veel nieuwe Land Milieu Economie en Ontwikkeling ( LEED ) certificeringen. Vocht en Vapor Barrières

Deze twee termen in wezen verwijzen naar het zelfde ding . Vochtbarrières en damp barrières zijn beide bouwmaterialen ontworpen om te voorkomen dat er water langs de slagboom . Dampscherm is de meer gebruikelijke terminologie , hoewel organisaties als het Amerikaanse ministerie van Energie zeggen dat de term " dampdiffusie vertragers " beter overeenkomt met het doel van een dampscherm . Geen dampscherm is in staat om te stoppen al het vocht uit passeren .
Air Barrières

Een term die heeft wel een aantoonbaar verschillende maar soortgelijke betekenis is lucht barrière . Volgens onderzoek van BuildingScience.Com onderzoeker Joseph Lstiburek , zijn voorzien van barrières nodig de hele tijd terwijl vochtschermen zijn niet altijd een goed idee . Air barrières , zoals isolatie, de beweging van vocht beladen lucht - niet volledig stoppen van de aanwezigheid van vocht , maar waardoor de verspreiding . Deze lagen zijn gemaakt van verschillende materialen en een onafhankelijk luchtzak om de beweging van thermische energie regelen naar en uit een gebouw . Air barrières worden vaak gebruikt in combinatie met damp belemmeringen voor energie-efficiëntie en de totale levensduur van het gebouw te verhogen .
Soorten Vapor Barrières

Vapor belemmeringen zijn gevonden in uiteenlopende materialen en toepassingen . Hardschuim isolatieplaat, fungeert als een relatief effectief dampscherm . Polyethyleen plastic wordt vaak gebruikt en heeft een van de minste hoeveelheid gemeten vocht doorlaatbaarheid . Specifiek ontwerp dampscherm verven en primers worden vaak toegepast om bakstenen en bieden een veelzijdige dampscherm . Aluminiumfolie blokkeert het meeste vocht , maar dit is niet altijd een handige functie .
Common Vapor en Air Barrier Applications
Modern vochtschermen hebben toegestaan ​​bouwers om hardhouten vloeren plaatsen in gewone vochtige plaatsen, zoals kelders .

Bouwvakkers raden vochtschermen om verschillende redenen in verschillende omstandigheden . Vochtafsluiters worden toegepast op de binnenwanden in klimaten die overwegend koud terwijl ze best worden toegepast buiten putten in overwegend warme klimaten . Afgewerkt kelders krijgen vaak een dampscherm laag tussen het beton en de vloer behandeling om schade door zware regenval of ander vocht weglekken te voorkomen .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/energy-efficient-homes/1002119105.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.