Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> deuren >> Content

Wat is een Luan Deur

? Op een of andere, zal je waarschijnlijk ter vervanging van een deur in uw huis. Als u een wandeling maken langs de binnendeur gang in een huis verbetering centrum , de vele keuzes is bijna overweldigend . Prijzen variëren van bijna bizarre voor aangepaste deuren ronduit goedkoop voor een aantal duidelijke opties . Lauan deuren vallen ergens in het midden . Ze zijn een economische keuze die zal werken in de meeste huizen . Lauan Materialen

Luan , nauwkeuriger gespeld lauan , is een raadsel . Het wordt vaak genoemd Filippijnse mahonie , maar het is niet waar mahonie ; het is meer verwant aan ceder. De verwarring is nog niet alles . Het woord lauan verwijst naar verschillende soorten hout uit Zuidoost-Azië . Het wordt gebruikt om triplex , ook wel Luan of lauan maken . Lauan multiplex is dun en meestal verkocht in de detailhandel in 1/4-inch dikke platen . Het graan is prima , en hij aanvaardt vlekken en jagers goed . Hoewel sommige lauan is bleek , dicht en hard , de meeste van de beschikbare materialen in de Verenigde Staten zijn rood- getinte , zachtere houtsoorten die worden gesneden in dunne fineer panelen voor multiplex .
Lauan deurconstructie < br >

Lauan deuren worden ook wel holle deuren. Zoals de naam al doet vermoeden , de deuren zijn niet solide. Het kader van de deur is opgebouwd uit stroken en blokken van grenen of ander hout , en het frame is bedekt met een naadloze vel lauan multiplex fineer . Omdat ze hol , ze zijn licht van gewicht en goedkoop . De meeste lauan deuren zijn kaal verkocht , zonder vlek , sealer of verf . Hiermee kunt u de deur eindigen zoals u wenst. Er zijn geen decoratieve details in de bouw ; beide zijden zijn plat en effen . Decoratieve sierlijst kunt aankleden een lauan deur , en sommige bedrijven produceren holle deur muurschilderingen die het oppervlak bedekken als behang .
Toepassingen

Lauan deuren zijn alleen voor gebruik binnenshuis . Voor een huiseigenaar met een beperkt budget , ze zijn volledig functionele deuren die werken in elke kamer. Denk aan de vochtigheidsgraad , zoals in een badkamer of wasplaats, alvorens te installeren. Lauan kan vervormen , en de gelijmde naden kan scheiden in een vochtige omgeving . De holle aard zal niet dempen of bevatten klinkt als een dichte deur kan. Craft -minded mensen gebruiken lauan deuren op interessante manieren die niets te maken met het afsluiten van een kamer. Een deur die op een paar korte archiefkasten of een ander platform wordt een grote , rechte bureau of tafel . Snijd 8 centimeter van de lengte van een deur en zet de open einde over een bord 2 - bij-2 die horizontaal is bevestigd aan de muur , en je hebt een drijvende plank zonder zichtbare ondersteuning . Bevestig de plank aan de raad van de bodem met 1 - inch hout schroeven .
Sterkte

Lauan deuren zijn kwetsbaar. Als u uw handen vol en je kick of elleboog de ​​deur te openen , zou je een gat door het fineer. Het repareren van een gat discreet is bijna onmogelijk. Je moet een versterkende patch in het gat gemonteerd . Bedek de patch met hout stopverf , zand en verf de deur . Huisdier klauwen zal het fineer beschadigd , maar u kunt zand uit lichte schade en Refinish de deur . Deuren in veelgebruikte ruimtes , zoals een primaire badkamer , moet de deuropening passen zonder te wrijven . Herhaald openen en sluiten in een krappe doorgang zal uiteindelijk trekt het fineer van het frame .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/doors/1002117881.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.