Home & Garden >> Huis Tuin >> Building & Remodeling >> architectuur >> Content

Stijlen van Truss Rafters

De meeste huizenbouwers van vandaag niet meer de traditionele plafond balken en dakspanten gebruiken om een ​​dak te framen. Integendeel, ze installeren een prefab dak , wat zorgt voor een eenvoudigere constructie proces en versnelt de bouw van een huis . Dakspanten uit driehoekige houtconstructies vervaardigd in een fabriek . Meestal fabrikanten ontwerp spanten aan de dakconstructie ondersteunen door overgezet wordt naar buiten wanddelen van het huis . Het huis van ontwerp bepaalt de stijl van truss die worden gebruikt in de bouw . Gable End Frame

Het zadeldak heeft de typische " A " verschijnen de meeste mensen associëren met het dak van een huis . Bouwers installeren topgevel frames boven elk van het einde muren van een huis . Deze truss stijl kan de aannemer aan de tijd die het duurt tot het einde muur bouwen om de helling van het dak van het huis passen elimineren . Voor een topgevel truss om zijn doel te dienen , moet de architect de truss in het ontwerp van de muur te integreren , en de fabrikant moet de truss te bouwen om de juiste specificaties . Doorgaans eist de truss geen dragende doel, dat de overdracht van de belasting van het dak betekent om de buitenmuren . Echter, sommige noemen specificaties voor het ontwerp van het einde gevellijsten sommige of de gehele lading dan eind muren die openingen dragen .
Common Truss

De meest frequente truss ontwerp werkzaam in de bouw is, zoals de naam al aangeeft , de gemeenschappelijke truss . Het heeft een echte driehoekige vorm . Deze truss heeft een paar variaties , zoals de Howe , Fan Fink of King Post . De namen verwijzen naar de verschillende elementen van het ontwerp van de spanten ' . Bijvoorbeeld , de Howe truss is de " A " met diagonale planken bevestigd tussen verticale onderdelen . De belasting , afstand en bereik (afstand van buitenmuur tot buitenmuur ) bepaalt het type van gemeenschappelijke truss . In een typisch ontwerp van het dak , de bouwer stelt gemeenschappelijke spanten tussen topgevel spanten aan de dakconstructie ondersteunen .
Schaar Truss

Schaar spanten kan de ontwerper om bieden flair om een ​​huis het ontwerp door de oprichting van een gewelfd plafond langs de spanwijdte van een kamer. De fabrikant bouwt schaar spanten volgens de helling van het dak in het deel van de structuur die de gewelfde plafond . De aannemer maakt gebruik van standaard of gemeenschappelijke spanten in andere gebieden van het huis met traditionele vlakke plafonds . Het is de helling van het dak , dat het uiterlijk van het plafond bepaalt .
Parallel Chord Truss

Als een huiseigenaar wil isolatie te installeren in een kathedraal plafond in een bepaald gebied van de woning , kan de ontwerper de installatie evenwijdige spanten akkoord specificeren de nodige uiterlijk verkrijgen . Deze bundel laat de bouwer om isolatie te installeren veel eenvoudiger ; echter , de truss ontwerp maakt gebruik van houten onderdelen met stalen beugels die de energie-efficiëntie van het huis kan verminderen .


From:http://tuin.98905.com/building-remodeling/architecture/1002031882.html

Auteursrecht © Huis Tuin Alle rechten voorbehouden.